Skip to main content
Vårdnad om barn

Hur får jag gemensam vårdnad?

Hej,

Mina barns pappa har i dagsläget ensam vårdnad om våra barn. Detta beslut togs för flera år sedan och jag skulle nu vilja gemensam vårdnad om våra barn. Kan jag få det?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Du kan ansöka om gemensam vårdnad hos tingsrätten. Tingsrätten kan bestämma att du ska få gemensam vårdnad tillsammans med barnens pappa eller att någon av er ska få ensam vårdnad. För att ni ska få gemensam vårdnad, måste ni ha ett någorlunda konfliktfritt samarbete, vilket i princip innebär att ni inte får ha sådana samarbetssvårigheter att barnen riskerar att påverkas negativt.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply