Skip to main content

Hej,

Min mamma gick nyligen bort, vilket innebär att jag och mina syskon har ärvt henne. Att vi ärver lika mycket är vi överens om, men däremot kan vi inte komma överens om vem som ska få vissa specifika saker som vi alla vill ha. Hur bestämmer vi det? 

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Om ni inte kan komma överens om arvskiftet, det vill säga uppdelningen av de tillgångar som ingår i arvet, kan ni ansöka hos tingsrätten om en skiftesman. Skiftesmannen fungerar i första hand som medlare och försöker få dig och dina syskon att komma överens om arvskiftet. Om skiftesmannen inte lyckas få till stånd en överenskommelse, kan hen därefter genomföra ett tvångsskifte där hen bestämmer hur egendomen ska fördelas mellan dig och dina syskon.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna
Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply