Skip to main content
Boende & umgänge

Mitt barn vill inte bo hos mig

Hej,

Jag och min exfru har kommit överens om att vår dotter ska bo hos mig var tredje vecka, men min dotter vill inte längre vara hos mig. Min exfru tycker också att hon borde bo hos mig ibland och försöker övertala henne, men vill inte tvinga henne. Kan jag kräva att hon ska bo hos mig?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Överenskommelsen mellan dig och din exfru gäller mellan er. Av informationen i din fråga låter det som att det är din dotter som, utan påverkan från din exfru, har kommit fram till att hon inte vill bo hos dig. Du kan kräva att din exfru gör sitt bästa för att förverkliga överenskommelsen mellan er, men du kan inte kräva att hon tvingar din dotter att åka till dig. Jag förstår att det känns jobbigt att din dotter inte vill bo hos dig, men din dotters vilja måste i princip respekteras och rättsliga åtgärder ger inte någon tillfredsställande lösning på ditt problem. Försök istället hitta en lösning i samförstånd med din dotter och din exfru.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply