Skip to main content
Boende & umgänge

Rätt till umgänge med mitt barn

Hej,

Jag har fått en dom som säger att min dotter ska bo hos mig varannan helg, men deras pappa vägrar lämna henne hos mig. Vad ska jag göra?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Du kan ansöka hos tingsrätten om att domens ska verkställas. Tingsrätten kan därefter besluta om verkställighet och bestämma att vissa åtgärder ska vidtas för att möjliggöra verkställandet. Att domen ska verkställas innebär i ditt fall att din dotters pappa ska överlämna din dotter till dig enligt villkoren i domen och åtgärder som kan bli aktuella är exempelvis att tingsrätten bestämmer att socialtjänsten ska hjälpa till, eller att din dotters pappa ska betala ett vite, en sorts avgift till staten, om han inte följer domen.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

    Ring eller maila

    Leave a Reply