Skip to main content
Boende & umgänge

Ingen kontakt med mina barn

Hej,

Jag har inte haft kontakt med mina barn flera år, men skulle vilja ta upp kontakten med dem. Kan jag kräva att få träffa dem?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

I första hand kan du givetvis försöka komma överens med dina barn och deras vårdnadshavare om dina kontakter med barnen. I andra hand kan du vända dig till tingsrätten och ansöka om umgängesrätt. Det är värt att uppmärksamma att ett beslut om umgängesrätt innebär att barnen får rätt att träffa dig och inte vice versa. Tingsrätten bestämmer om umgängesrätt utifrån barnens bästa och tar exempelvis hänsyn till barnens behov av kontakt med sina föräldrar. Om tingsrätten beslutar om umgängesrätt får du möjlighet att träffa barnen enligt de villkor som följer av tingsrättens dom.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply