Målsägandebiträde, Särskild företrädare, Skadestånd

Har jag rätt till advokat när jag blivit utsatt för misshandel?

By juni 26, 2019 juni 27th, 2019 No Comments

Hej,

Har jag rätt till advokat när jag blivit utsatt för misshandel?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Du kan förordnas ett så kallat målsägandebiträde, som är en advokat eller annan jurist, om du bedöms ha ett behov av detta. Vid en misshandel anses du normalt sett ha ett behov av målsägandebiträde och har då också rätt att få detta. Målsägandebiträdets uppgift är att tillvarata dina intressen i målet och ge dig stöd och hjälp. Målsägandebiträdet kan också hjälpa dig att föra talan om skadestånd.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

Stina Zakrisson

Advokat & grundare

Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

Ring eller maila

Leave a Reply