Skip to main content
God man och förvaltare

Kan jag skriva ett testamente när jag har en god man?

Hej,

Kan jag skriva ett testamente när jag har en god man?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

När du har en god man har du fortfarande kvar din rättshandlingsförmåga, vilket innebär att du  exempelvis fortfarande kan ingå avtal med bindande verkan. Att du har en god man, påverkar således inte dina möjligheter att upprätta ett testamente. Din goda man kan dock hjälpa dig att upprätta testamente och exempelvis ta kontakt med en jurist för att se till att testamentet upprättas på rätt sätt.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply