Skip to main content
Bodelning & kvarsittanderätt

Jag och min man har skilt oss och vi anlitade en bodelningsförrättare som…

Hej,

Jag och min man har skilt oss och vi anlitade en bodelningsförrättare som gjorde bodelningen åt oss. Jag tycker dock inte att det blev rättvist och jag undrar om jag kan överklaga bodelningen?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

När bodelningsförrättaren delger dig bodelningshandlingen, kan du inom fyra veckor klandra bodelningen. Detta gör du hos den tingsrätt som förordnade bodelningsförrättaren. Tingsrätten kan antingen överpröva bodelningen, eller i vissa fall återförvisa ärendet till bodelningsförrättaren som då ska göra en ny bodelning.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply