Skip to main content
Faderskap

Vem är min pappa?

Hej,

Jag har växt upp i tron att en person är min pappa, men misstänker nu när jag är vuxen att han egentligen inte är min pappa. Kan jag kräva att få det prövat?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Du kan väcka talan om fastställande av faderskap vid en domstol. Domstolen ska se till att frågan om faderskap blir utredd och kan besluta om vissa åtgärder i syfte att utreda faderskap, exempelvis om DNA-undersökning. Detta förutsätter emellertid att det har framkommit omständigheter som som ger anledning att tro att din pappa egentligen inte är din biologiska pappa.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

  Advokat Stockholm Familjerätt Stina Zakrisson

  Stina Zakrisson

  Advokat & grundare

  Som advokatbyrå specialiserad på familjejuridik hjälper våra jurister dig att upprätta avtal för att undvika framtida tvister. Har du redan hamnat i en tvist? Vi hjälper vi dig att hitta en hållbar lösning och bistår dig på alla sätt som krävs.

  Ring eller maila

  Leave a Reply