Skip to main content

Hej,

Jag och min man har haft betänktetid och ska nu genomföra vår skilsmässa. Jag har behövt köpa en bostad för att vi inte ville fortsätta bo tillsammans och nu säger min man att min nya lägenhet ska ingå i bodelningen, stämmer det?

 

SVAR

Hej,

Tack för din fråga.

Bodelningen förrättas enligt de egendomsförhållanden som rådde vid brytdagen, alltså den dag då ni ansökte om skilsmässa. Som jag förstår din fråga, har du köpt en lägenhet efter brytdagen och utgångspunkten är därför att lägenheten inte ingår i bodelningen. Om du har köpt lägenheten helt eller delvis för pengar som du hade på brytdagen, är lägenheten emellertid inte “ny” egendom, utan den har bara ersatt egendom som du hade redan på brytdagen. Till den del som lägenheten eventuellt har ersatt egendom som du hade på brytdagen, ska den alltså ingå i bodelningen.

Med vänliga hälsningar,

Familjerättsadvokaterna

Fråga advokaten ersätter inte kvalificerad juridisk rådgivning. För fullständig rådgivning krävs en genomgång av ärendet och samtliga relevanta omständigheter. Vid behov av juridisk kompetens, rekommenderar vi dig därför att ta kontakt med oss via telefon eller mejl. Svaret baseras på vid tidpunkten gällande rätt och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Har du en egen fråga?

Ställ din fråga till oss, så hjälper vi dig.

    Ring eller maila

    Leave a Reply