Familjerätt, Brottmål, Socialrätt
Advokat Stina Zakrisson i Sveriges Radio om effekterna av den nya Samtyckeslagen
Juli 2019
-Med den nya lagstiftningen ser vi att den tilltalade måste redogöra för varför man uppfattade att det var frivilligt. Man måste som tilltalad redogöra för varför man trodde att det förelåg ett samtycke.
Advokat Stina Zakrisson i intervju i Expressen om lagstiftningen kring sexualbrott
Augusti 2016
-Sexualbrottslagstiftningen är bekymmersam ur flera aspekter. Sverige ligger inte alls i framkant vad gäller att ha ett bra juridiskt skydd av den sexuella integriteten, såsom vi gärna tror.
Advokat Stina Zakrisson i Expressen om överfallsvåldtäkter
3 augusti 2016
– De målsägande som är mest positiva är de som fått ett bra och respektfullt bemötande av de aktörer de mött inom rättsväsendet. Känner man att man blivit tagen på allvar och att polis och åklagare faktiskt gjort vad som varit möjligt för att utreda brottet och säkra bevisning, så är det lättare att också förstå och acceptera om det blir så att ärendet inte kan gå till åtal.
Hyresrätten vid separation
Advokat Stina Zakrisson i tidningen Hem & Hyra
December 2015
Regeln är att den med ”bäst behov” av lägenheten får bo kvar. I dag är det runt 35 procent av barnen (enligt Statistiska Centralbyrån) med separerade föräldrar som bor växelvis.
Så kan polisen bli bättre vid sexualbrott
Advokat Stina Zakrisson i Sveriges Radio P4 Sörmland
Juni 2015
Stora skillnader över landet. Sörmland är bäst på att klara upp våldtäkter enligt ny rapport.
– Alla polisdistrikt bör veta hur vi ska hantera sexualbrotten, vad det viktigaste är att göra i initieringsskedet och alltid göra det och så ser det inte ut idag. Det är ett problem.
Myt att Sverige har en sträng sexualbrottslagstiftning – Sveriges Radio P3, 2011
Advokat Stina Zakrisson, Advokat och fd JÄMO Claes Borgström, proffessor Emerita i straffrätt Madeleine Leijonhuvfud samt Advokatsamfundets ordförande Ann Ramberg om fallet Julian Assange
Julian Assange kallar Sverige ”feminismens Saudiarabien”. Advokat Stina Zakrisson menar dock att den svenska lagstiftningen tvärtom ligger efter, och får medhåll av proffessor Madeleine Leijonhufvud.